Information från trädgårdsgruppen

Som många av er vet hamnade ju trädgårdsgruppens arbete i limbo på grund av ett intensivt styrelsearbete, coronapandemin och att det varit svårt att hitta företag som kan hjälpa oss i frågan. Men nu har vi kommit loss och tagit fram ett förslag som styrelsen godkände på förra styrelsemötet!

Det har kommit in många önskemål och vi har försökt tillgodose dem under resans gång. Däremot har det varit en utmaning att tillfredsställa alla inom givna budgetramar. Därför har vi gått igenom vår utemiljö och utifrån önskemål och behov prioriterat det viktigaste och det arbete som behövs göras, men att det ändå ska bli bra och givande för alla medlemmar. 

Det som nu röstats igenom är följande:

  • Lövkomposter och komposter för trädgårdsavfall bakom samtliga längor. Vi bygger dessa själva och kommer att sätta igång till helgen. Alla som vill är välkomna att hjälpa till i arbetet. Ta kontakt med Märta Nord, Elin Pääjärvi eller My Karlén om ni vill hjälpa till.
  • Ta bort ytligt sly med röjsåg bakom längan 45–69. VI är skyldiga att hålla efter marken här enligt vårt brukaravtal. Detta arbete sker mellan den 20–23 maj.
  • Markarbete med grävmaskin för att ta bort sly och jämna till marken bakom längan 70-84. 
  • Inköp av matjord, lökar och sommarblommor för plantering bakom samtliga längor. Vill man engagera sig och plantera lökar och sommarblommor bakom sin länga är man välkommen att göra det. Annars görs detta av trädgårdsgruppen. Jorden kommer placeras bakom varje länga under maj månad.
  • Inköp av trädgårdsflis för att kunna finfördela trädgårdsavfall.
  • Styrelsen har även tagit fram en proposition om att plantera tre körsbärsträd på vår gemensamma yta mellan längorna 70–84 och 50–56.

Vill ni veta mer eller önskar delta i gruppens arbete är ni välkomna att kontakta Märta Nord på marta.nord@stockholm.se eller 070-340 94 42.